به گزارش گروه ترجمه خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی کشیمری نماینده حضرت آیت الله سیستانی در اروپا شهادت امام محمد باقر (علیه السلام) را به جهان اسلام تسلیت گفت و اشاره کرد: امام محمد باقر (علیه السلام) و امام جعفر صادق (علیه السلام) به نشر فقه اسلامی که حامل روح و بنیان اسلام و ارتباط آن با زندگی است، توجه و اهتمام ورزیدند.
حجت الاسلام و المسلمین کشمیری طی سخنانی به مناسبت شهادت امام باقر (ع)، گفت: امام باقر (ع) در زمانی که مسلمانان نسبت به دینی و احکام شریعت ناآگاه و جاهل بودند، عمر خویش را در راه خدمت اسلام و مسلمین در زمینه تدریس، تربیت و تعلیم صرف کردند؛ چراکه حکومت های آن زمان به امور دینی کاملاً بی توجه بودند، به گونه ای که برخی حتی چیزی از امور دینی مثل تعداد رکعت های نماز واجب نمی دانستند.
وی ادامه داد: به همین خاطر امام باقر (ع) به نشر فقه، علم و معرفت متمرکز شده و از درگیری های سیاسی کاملاً دور شدند و در هیچ اقدامی که مرتبط با حکومت آن زمان بود، مشارکت نکردند و در مسیر علم قدم برداشتند. امام (ع) مناره های علم را برافراشتند، قواعد آن را پایه ریزی نموده و اصول آن را تحکیم بخشیدند. ایشان رهبر، معلّم و فرمانده امت در مسیر فرهنگی بودند و در میادین بحث و پژوهش علمی گامی های بزرگی را برداشتند که عامل بنیانی در شکوفایی زندگی اسلامی و تشکیل تمدن اسلامی در نسل های بعدی به شمار می رود.
نماینده حضرت آیت الله سیستانی در اروپا تصریح کرد: از مهمترین مسائلی امام باقر (ع) به آن توجه داشتند، نشر فقه اسلامی بود که حامل روح و بنیان اسلام و ارتباط آن با زندگی است. آن امام بزرگوار برای احیای فقه، شب و روز تلاش کردند و مکتب بزرگ خویش را که علمای بزرگی مثل "ابان بن تغلب" و "محمد بن مسلم" و "برید الاسدی" و " فضیل بن یسار" و "زرارة بن اعین" را در خود جای داد، بنیان نهادند. این علمای اعلام نقش مهمی در ثبت احادیث اهل بیت (علیهم السلام) داشتند و اگر آنان نبودند این ثروت عظیم فکری که جهان اسلام به آن افتخار می کند و یکی از اسناد اساسی فقهای شیعه در استنباط احکام شرعی به شمار می رود، از بین می رفت.
حجت الاسلام و المسلمین کشمیری گفت: یکی از مسائلی که در سیره امام باقر (ع) موجب افتخار است، این است که آن بزرگوار، این فقها را تربیت کردند، آنان را ستودند و امت را به فتوای آنان ارجاع دادند.